Privatni apartmani Srima Vodice dostupni cijele godine

Privatni apartmani Srima Vodice nalaze se u mirnom okruženju, a za odlazak na plažu potrebno vam je samo nekoliko koraka.Lokacija na kojoj se nalaze Adria Mare apartmani idealna je za ljetovanje s djecom, zahvaljujući mirnom naselju, a također i plažama koje su pogodne za dječju igru. Na raspolaganju vam je nekoliko plaža, od kojih je Plava plaža najzanimljivija budući da je pješčana, a nudi i najam pedalina i sandolina te uživanje u sportu. Na Plavoj plaži zaigrajte nogomet, košarku ili odbojku na pijesku. Nedaleko naših apartmana, nalazi se plaža Srima. Ako odaberete plažu Srima za kupanje, bit ćete oduševljeni činjenicom da je ona nedavno uređena i nagrađena Plavom zastavom. Obogaćena je šetnicom te potpuno prilagođena osobama s invaliditetom, koje u more mogu ući zahvaljujući posebnoj pristupnoj rampi. Plaža je opskrbljena tuševima, sanitarnim čvorom, klupama te rasvjetom, a okrijepiti se možete u caffe baru na plaži. Za djecu plaža Srima pruža pješčanike, a odrasle će veseliti uređen sunčališni prostor u čijoj je blizini i borova šuma za one koji traže hlad. More je na plaži Srima izuzetne kvalitete, a o čistoći plaže svakodnevno se brine komunalna služba. S plaže Srima pruža se pogled na Vodice, Zlarin i Prvić. Za ljetni je odmor posjet plažama u Vodicama nezaobilazan.

No, privatni apartmani Srima Vodice dostupni su gostima tijekom cijele godine, a ne samo u jeku turističke sezone odnosno ljeti. Svoj termin boravka u Adria Mare apartmanima možete rezervirati i u proljeće, koje je osobito zanimljivo za turiste. Krajem ožujka u Vodicama se organizira biciklistička utrka Pozdrav proljeću, koja se održava kroz vodičko zaleđe. Uoči Uskrsa, u Vodicama se organizira i Uskrsna regata, koja je posebno zanimljiva jahtašima i ljubiteljima tog sporta. A ukoliko se zateknete u Vodicama tijekom Uskrsa, imat ćete priliku sudjelovati u posebnoj proslavi toga blagdana, čijoj posebnosti doprinose vodički žudije – mladići odjeveni u odore rimskih vojnika, koji sudjeluju u uprizorenju Kristove muke. Na Uskrsni ponedjeljak, vodička turistička zajednica organizira doručak na otvorenom, na kojem gosti mogu kušati fritule i kroštule.

Kada je riječ o gastronomiji, Vodice pružaju užitke za nepce u nekoliko restorana, konoba i pizzerija, kao i bogat noćni život. U ljetnoj sezoni, ali i izvan nje, gostima naših apartmana možemo preporučiti tradicionalne vodičke konobe u kojima se poslužuju autohtona dalmatinska jela. No privatni apartmani Srima Vodice opskrbljeni su i kuhinjom, pa naši gosti koji preferiraju vlastitu kuhinju, imaju u kući Adria Mare sve uvjete za spremanje obroka u kućnoj atmosferi.

 

Privatni smještaj Srima omogućuje veću fleksibilnost

Odabirom Adria Mare apartmana našim je gostima omogućena veća fleksibilnost u planiranju odmora. Privatni smještaj Srima zahvalan je za obiteljski odmor i za osobe koje vole domaću atmosferu na odmoru, na kojem sami određujete vrijeme u kojem ćete boraviti, jesti i spavati. Apartmanski smještaj preporučljiv je svima onima koji u Vodice dolaze s ciljem da upoznaju i bližu okolicu grada Šibenika. Obitelji mogu birati između više lokacija za jednodnevne izlete, a mi vam preporučujemo neke od njih. U blizini možete posjetiti Nacionalni park Krku, Nacionalni park Kornate ili pak Vransko jezero.

Vrativši se s izleta natrag u privatni smještaj Srima u apartmane Adria Mare, preporučujemo vam kratak odmor, a zatim posjet obližnjem gradu Šibeniku. No i Srima pruža zanimljive lokacije koje vrijedi posjetiti. Budući da je mjesto postojalo još u srednjem vijeku, brojni su arheološki ostaci iz tog vremena, primjerice crkva Gospe Srimske te starokršćanska bazilika na predjelu Srimska lokva, datirana iz 6. stoljeća.

Budući da je Srima udaljena od gradske gužve i vreve koja je uobičajena u turističkim mjestima na obali, pruža idealnu kombinaciju ljetne zabave i odmora. Dok u Srimi možete provesti miran dan na plaži, noćnu zabavu potražite u obližnjim Vodicama. Budući da se lokalno stanovništvo prvenstveno bavi ribarstvom te uzgojem maslina i vinove loze, privatni smještaj Srima omogućit će vama i vašoj obitelji prijeko potreban mir tijekom noćnog odmora.

 

Vodice idealne za aktivni obiteljski odmor

Dolaskom u Vodice, atraktivno turističko mjesto u čijoj se blizini nalaze Adria Mare apartmani, oduševit ćete se živopisnim krajolikom, pješčanim plažama i bogatom turističkom ponudom koja obuhvaća kulturu, zabavu te bogatu gastronomiju. Naši su apartmani smješteni u Srimi, samo tri kilometra udaljenoj od Vodica. Od Srime do Vodica možete doći pješice, uz plažu. Smješteni smo uz samu obalu, u pitomom zaljevu udaljenom oko 10 kilometara od grada Šibenika. Vodice su omiljena destinacija turista koji žele obiteljski odmor u Šibensko-kninskoj županiji, zahvaljujući plažama koje se mekanim pijeskom razlikuju od većine kamenih ili šljunčanih hrvatskih plaža.Našim gostima koji u Vodicama žele provesti aktivan odmor možemo preporučiti nekoliko zanimljivih lokacija za razgledavanje i zabavu.

Vodice se ponose odličjem „turistički cvijet“ koje su dobile zahvaljujući svojoj turističkoj ponudi. Gosti željni povijesnih znamenitosti posjetit će svakako crkvu Svetoga Križa sa starom romaničkom škropionicom, ili pak istoimenu župnu crkvu karakterističnog zvonika. U crkvi Svetoga Križa često se organiziraju izložbe suvremene umjetnosti, pa će ljubitelji tog pravca doći na svoje. Gradom se ističe Čorićev toranj, u čijem se dvorištu često organiziraju kinoprojekcije. U gradu Vodicama postoji još jedna zanimljiva i stara crkva koju možete posjetiti – ona svetog Ilije Proroka, u kojoj se misa služi jednom godišnje. Osim crkava, u Vodicama i okolici pronaći ćete nekoliko arheoloških nalazišta. Jedno od njih nalazi se u Srimi, mjestu u kojem su smješteni Adria Mare apartmani. Na tom arheološkom nalazištu vidjet ćete ostatke dvojnih bazilika odnosno “crkvi blizanki” iz razdoblja ranog srednjeg vijeka.

Onima pak koji žude za avanturom, Vodice će im pružiti nezaboravne trenutke. Tamo svatko može pronaći sadržaj za sebe – od ronjenja do adrenalinske vožnje gliserom, ili pak nešto mirnije noćne plovidbe jedrenjakom tijekom koje možete uživati u promatranju morskog arhipelaga. Ljubitelji motora na svoje mogu doći tijekom lipnja kada se u Vodicama organiziraju Moto susreti.

Noćni život u Vodicama je osobito živahan. Osim noćnih klubova i kafića koji su vam na raspolaganju svaku večer, jednu večer u godini možete posjetiti i ludu i nezaboravnu Vodičku feštu. Svake godine 4. kolovoza grad dodatno živne zahvaljujući ovoj pučkoj zabavi na kojoj možete uživati u glazbi, jelu i piću, a sve je dodatno začinjeno vatrometom. Također, svake se godine u lipnju održava CMC festival, na koji dolaze hrvatske glazbene zvijezde. Uz svu ponudu koju pružaju Vodice, gosti kuće Adria Mare mogu pripremati i vlastite ručkove i večere u kuhinji unajmljenog apartmana.