Zasebni apartmaji Srima Vodice dostopni celo leto

Zasebni apartmaji Srima Vodice se nahajajo v mirni okolici, plaža pa je umaknjena le nekaj korakov. Lokacija, na kateri se nahajajo Adria Mare apartmaji, je idealna za letovanje z otroci, in sicer zahvaljujoč mirnemu naselju in plažam, ki so primerne za otroško igro. Na voljo vam je nekaj plaž, med katerimi je najbolj zanimiva Plava plaža, saj je peščena, nudi pa tudi najem pedalinov in sandolinov ter uživanje v športu. Na Plavi plaži zaigrajte nogomet, košarko ali odbojko na pesku. Nedaleč stran od naših apartmajev se nahaja plaža Srima. Če boste izbrali plažo Srima za kopanje, boste navdušeni, saj so jo pred kratkim uredili, nagrajena pa je z Modro zastavo. Obogatena je s sprehajališčem in popolnoma prilagojena invalidnim osebam, ki lahko v morje vstopijo zahvaljujoč posebni pristopni rampi. Plaža je oskrbljena s tuši, sanitarijami, klopmi in razsvetljavo, okrepčate pa se lahko v cafee baru na plaži. Plaža Srima otrokom nudi peskovnike, odrasle pa bo razveselil prostor za sončenje, v čigar bližini se nahaja tudi borov gozdiček za tiste, ki imajo raje senco. Morje na plaži Srima je izjemne kvalitete, o čistoči plaže pa vsakodnevno skrbi komunalna služba. S plaže Srima se razprostira pogled na Vodice in otoka Zlarin in Prvič. Poleti je obisk plaž v Vodicah neizogiben.

Zasebni apartmaji Srima Vodice so gostom na voljo tekom celega leta in ne samo v srcu turistične sezone – poleti. Svoj termin letovanja v Adria Mare apartmajih lahko rezervirate tudi spomladi, ki je še posebej zanimivo za turiste. Konec marca se v Vodicah organizira kolesarska tekma Pozdrav pomladi, ki poteka v zaledju Vodic. Pred Veliko nočjo se v Vodicah organizira Velikonočna regata, ki je posebno zanimiva za jahtaše in ljubitelje tega športa. Če pa se v Vodicah znajdete tekom Velikonočnih praznikov, boste imeli priložnost sodelovati v posebni proslavi, katere posebnost prinašajo vodiški žudije – mladeniči oblečeni v uniforme rimskih vojščakov, ki sodelujejo v uprizoritvi Jezusovega trpljenja. Na Velikonočni ponedeljek pa turistična skupnost mesta Vodice organizira zajtrk na odprtem, na katerem lahko gosti okušajo fritule in flancate.

Ko teče beseda o gastronomij, vam Vodice nudijo nekaj restavracij, konob in picerij, prav tako pa tudi bogato nočno življenje. V poletni sezoni, pa tudi izven nje, lahko našim gostom priporočimo tradicionalne vodiške konobe, v katerih se nudijo avtohtone dalmatinske jedi. Naši zasebni apartmaji Srima Vodice so oskrbljeni s kuhinjo, zato imajo naši gosti, ki preferirajo lastno kuhinjo, v hiši Adria Mare vse pogoje za pripravljanje obrokov v domačem ozračju.

 

Zasebna namestitev Srima omogoča večjo fleksibilnost

Z izbiro Adria Mare apartmajev je našim gostom omogočena večja fleksibilnost pri načrtovanju dopusta. Zasebna namestitev Srima je hvaležna za družinski dopust in za osebe, ki imajo na dopustu rade domačo atmosfero, kjer same določajo svoj dnevni ritem bivanja, hranjenja in spanja. Apartmajska namestitev se priporoča vsem, ki v Vodice prihajajo s ciljem, da spoznajo tudi bližnjo okolico mesta Šibenik. Družine lahko izbirajo med več lokacijami za enodnevne izlete, mi pa vam priporočamo neke od njih. V bližini lahko obiščete Narodni park Krka, Narodni park Kornati ali pa Vransko jezero.

Ko se boste vrnili iz izleta, se odpočijte v zasebni namestitvi Srima, v apartmajih Adria Mare, nato pa obiščite bližnje mesto Šibenik. Tudi Srima nudi zanimive lokacije, ki jih je vredno obiskati. Glede na to da je mesto obstajalo še v srednjem veku, se tod nahajajo številni ostanki iz tega obdobja, na primer cerkev Gospe Srimske in starokrščanski baziliki na predelu Srimska lokva, datirani iz 6. stoletja.

Glede na to da je Srima oddaljena od mestnega vrveža, ki je običajno v turističnih mestih na obali, nudi idealno kombinacijo poletne zabave in počitka. Medtem ko lahko v Srimi preživite miren dan na plaži, pa lahko nočno zabavo poiščete v bližnjem mestu Vodice. Glede na to da se lokalno prebivalstvo prvenstveno ukvarja z ribištvom in vzgajanjem oliv in vinske trete, zasebna namestitev Srima bo vam in vaši družini zagotovila potreben mir tekom nočnega počitka.

 

Vodice idealne za aktiven družinski dopust

S prihodom v Vodice, atraktivno turistično mesto, v kateri bližini se nahajajo Adria Mare apartmaji, se boste navdušili z živahnim pejsažem, peščenimi plažami in z bogato turistično ponudbo, ki zajema kulturo, zabavo in bogato gastronomijo. Naši apartmaji se nahajajo v Srimi, mestecu, ki je samo tri kilometre oddaljen od Vodic. Od Srime do Vodic lahko pridete peš, ob plaži. Apartmaji se nahajajo ob sami obali, v mirnem zalivu oddaljenem okoli 10 kilometrov od mesta Šibenik. Vodice so priljubljena destinacija turistov, ki si želijo družinski dopust v Šibensko-kninski županiji, zahvaljujoč plažam, ki se s svojim mehkim peskom razlikujejo od večine kamnitih ali prodnatih hrvaških plaž. Našim gostom, ki v Vodicah želijo preživeti aktiven dopust, lahko priporočamo nekaj zanimivih lokacij za razgledovanje in zabavo.

Vodice se ponašajo z odličjem „turistični cvet“, ki so ga dobile zahvaljujoč svoji turistični ponudbi. Gosti, ki so željni zgodovinskih znamenitosti, bodo vsekakor obiskali cerkev Svetega Križa s staro romansko kropilnico ali pa istoimensko župno cerkev s karakterističnim zvonikom. V cerkvi Svetega Križa se pogosto organizirajo razstave sodobne umetnosti, zato bodo ljubitelji umetnosti prišli na svoje. V mestu izstopa Čoričev stolp, v čigar dvorišču se pogosto organizirajo kino projekcije. V Vodicah obstaja še ena zanimiva stara cerkev, ki jo lahko obiščete – cerkev svetega Elija preroka, v katerem maša poteka enkrat letno. Razen cerkev pa lahko v Vodicah in okolici najdete nekaj arheoloških najdišč. Eno od teh se nahaja v Srimi, v mestu, v katerem se nahajajo Adria Mare apartmaji. Na tem arheološkem najdišču boste videli ostanke dveh bazilik oziroma »cerkve dvojčkov« iz obdobja zgodnjega srednjega veka.

Vodice bodo tisti, ki hrepenijo po avanturi, nudile nepozabne trenutke. Tu lahko vsakdo najde nekaj zase – od potapljanja do adrenalinske vožnje z gliserjem ali pač nekaj bolj mirnega kot je nočna plovba z leseno jadrnico, tekom katere lahko uživate v opazovanju morskega arhipelaga. Ljubitelji motorjev lahko na svoj račun pridejo tekom junija, ko se v Vodicah organizirajo Moto srečanja.

Nočno življenje v Vodicah je še posebej živahno. Razen nočnih klubov in lokalov, ki so vam na voljo vsak večer, pa lahko obiščete noro in nepozabno Vodiško fešto. Vsako leto, 4. avgusta, mesto dodatno oživi zahvaljujoč tej narodni zabavi, na kateri lahko uživate v glasbi, jedi in pijači, vse to pa je dodatno začinjeno še z ognjemetom. Prav tako pa vsako leto v mesecu juniju poteka CMC festival, na katerega prihajajo domače hrvaške glasbene zvezde. Ob vsej tej ponudbi, ki jo nudijo Vodice, lahko gosti objekta Adria Mare pripravljajo tudi lastna kosila in večerje v kuhinji najetega apartmaja.