Vodicében és környékén számos aktív kikapcsolódási lehetőség áll vendégeink rendelkezésére, amelyek közül kiválasztottuk Önnek a legérdekesebbeket:

Kerékpár bérlés

Vodice városát és környékét bejárhatja gyalog is, de miért ne tenné biciklivel? Vodicében számos helyszínen bérelhet kerékpárt kedvezményes áron, így mindazok akik mountain bike-kal fedeznék fel a környék természeti szépségeit, ezt könnyen megtehetik. Kerékpárok bérelhetők egész napra vagy akár néhány órára is – ahogy Önnek megfelel.

Vitorlás hajó bérlés

Ha Önnek van jogosítványa vitorlás hajóra, akár bérelhet is egyet Vodicében. Fedezze fel az Adriai-tengert közvetlen közelről! Többféle hajó közül választhat: gyors motorcsónak a hullámokon való száguldásra vagy a csendesebb, romantikus vitorlázás kedvelőinek kisebb csónak. Az 5 LE-nél nagyobb teljesítményű vízi jármű vezetése csak érvényes jogosítvánnyal engedélyezett. Ha szívesen napozna a nyílt tengeren, béreljen olyan motorcsónakot, amelynek hajóorrán napozórész van kialakítva.

Tenisz

Az aktívan töltött pihenés hozzájárul a testi és mentális jóléthez, éppen ezért javasoljuk, hogy a nyaralásba csempésszen be egy kis sportot is. Ha szeret teniszezni, nem fog csalódni a Vodice kínálta lehetőségekben: három teniszpálya csak arra vár, hogy Ön kipróbálja magát ebben a népszerű sportban vagy gyakorolja a már megszerzett tudását. Két teniszpálya az Olympia hotel területeén található, ahol akár edzőt is bérelhet, aki minden fogásra megtanítja Önt.

Kerékpárutak

A biciklizés szerelmesei, akik még nyaralás közben sem szeretnének lemondani a kerékpározás szépségeiről , több útvonal közül is választhatnak. A Vodicét körülölelő Okit-hegységben a hegyi kerékpározás kedvelői találhatnak maguknak kihívást, miközben magukba szívhatják a mediterrán erdő minden illatát. Akik a kevésbé fárasztó útvonalakat részesítik előnyben, azok számára a partmeni biciklis utat ajánljuk.

Búvárkodás

Fedezze fel az Adriai-tenger élővilágát és búvárkodjon Vodicében. Olyan régészeti maradványokat tekinthet meg a tengerfenéken mint az ún. hajótemető. Megcsodálhatja a korallokat, halakat, osztrigákat és az Adriai-tenger egyéb lakóit. Vodicében van lehetőség búvárengedély beszerzésére és megfelelő felszerelés bérlésére, ezenkívül rendszeresen indul búvártanfolyam is a vársoban.

Parasailing

Ha szereti az izgalmakat, abban sincs hiány Vodicében. Ha még nem próbálta az izgalmaknak ezt a fajtáját, a repülés a tenger felett biztosan le fogja nyűgözni. Egyszerre két vagy három személy „repülhet“ 15 vagy 30 percen keresztül. Ha szívesen kipróbálná ezt a különleges élményt, Vodicében a Kék parton megteheti.

Jet-ski

Ha igazán felejthetetlen élményre vágyik, béreljen jet-skit és járja be az Adriai-tenger környező szigeteit, nemzeti parkjait. Ha szeretné, hogy barátai is kalandjai részesei lennének, motorcsónakot is bérelhet. Kezdő jet-skizők számára van lehetőség rövid „tanfolyamra“ vagy akár „jet-ski szafarin“ is részt vehetnek, amelyen kísérő is követi útjukat.

Big Game Fishing

Ha szeret nagy halakra vadászni, Vodicében átadhatja magát a halászat és horgászat szenvedélyének. Ha elég ügyes, cápát, kardhalat vagy akár tonhalat is kifoghat. A parti horgászatnál jóval izgalmasabb ezt a sportot hajón űzni. Mindkettő gyakorlása engedélyhez kötött, amelyhez a „Mali porat u Vodicama“ horgászklubban juthat hozzá. Ha inkább a kisebb halak érdeklik, válassza a kevésbé megterhelő, jóval pihentetőbb parti horgászatot.

Bungee Jumping

A mindenre elszánt turisták figyelmébe ajánljuk a bungee jumping kipróbálását a šibeniki hídnál. Csupán néhány km-re Vodicétől várja Önt az ugrás izgalmas élménye, amelyet, ha Ön is szeretné, videokamerával rögzítenek az Ön számára. Győzze le félelmét és adja át magát az adrenalinnak, amely a magasból való ugráskor szétárad testében.