Kornati

Odsjedanjem u Adria Mare apartmanima imate izuzetnu priliku uživati u jednodnevnim izletima u okolici Vodica. Na primjer, Kornati se nalaze na samo 25 km od Vodica i šteta je ne posjetiti ih. Nacionalni park Kornate možete upoznati izletničkim brodom, koji će vas provesti arhipelagom bogate flore i faune, najgušćim na čitavom Mediteranu. Oduševit će vas činjenica da na Kornatima žive rijetke vrste životinja odnosno da na otocima koji sačinjavaju ovaj nacionalni park raste više od 500 različitih biljnih vrsta. Avanturisti mogu tamo dati oduška i prepustiti se ronilačkim pustolovinama i istraživanju podmorja. Tko zna, možda na svojem putovanju Kornatima susretnete dobrog dupina (Tursiops truncatus) i rijetke morske kornjače!

 

Krka

Također na samo 25 km od Vodica, nalazi se Nacionalni park Krka, kojim dominiraju prekrasni slapovi bistre rijeke Krke. Zahvaljujući tome što rijeka teče dubokim kanjonom, putem udara o stijene i stvara nevjerojatne slapove: Skradinski buk, Bilušića buk, Rošnjak, Roški slap… Na rijeci Krki možete uživati u plovidbi brodom, a odvažni se mogu okušati u raftingu. Ljubitelji nešto mirnijeg turizma mogu odabrati šetnju edukativnom pješačkom stazom koja pruža informacije o biljnim i životinjskim vrstama koje su u Nacionalnom parku Krka pronašle svoje prirodno stanište. Osim prirodnih ljepota, ovaj park pruža i kulturne i povijesne znamenitosti, kao i sakralne objekte koje vrijedi posjetiti. Možete otići na manastir sv. Arhanđela, a na otočiću Visovcu posjetiti franjevački samostan iz 15. stoljeća.

 

Šibenik

Grad Šibenik obiluje povijesnim i kulturnim znamenitostima, a budući da se nalazi samo 11 km od Vodica, idelna je destinacija za kratak obiteljski izlet. U gradskoj jezgri obiteljima s djecom zanimljiv će biti posjet Aquariumu, u kojem možete upoznati život jadranskog podmorja. U centru grada razgledajte katedralu sv. Jakova i Muzej grada Šibenika u njezinom susjedstvu, a poslušajte koncert ili pogledajte izložbu kod četiri šibenska bunara. Šibenik je poznat i po svoje četiri tvrđave, koje su nekada branile grad od Turaka.
Nedaleko grada Šibenika nalazi se Sokolarski centar, jedini takve vrste u Hrvatskoj. Preporučljiv je za obitelji s djecom i ljubitelje sokolova, ptica grabljivica. U Sokolarskom ćete centru moći izbliza vidjeti sokole u letu te posjetiti stacionar za ptice.