Kornati

Z nastanitvijo v Adria Mare apartmajih imate izjemno priložnost uživati v enodnevnih izletih v okolici Vodic. Na primer, Kornati se nahajajo samo 25 km od Vodic in škoda bi bilo, da jih ne obiščete. Narodni park Kornate lahko spoznate z izletniško ladjico, ki vas bo popeljala po najgostejšem arhipelagu na celem Mediteranu, bogatem s floro in favno. Navdušilo vas bo dejstvo, da na Kornatih živijo redke vrste živali oziroma da na otokih, ki tvorijo ta narodni park, raste več kot 500 različnih rastlinskih vrst. Avanturisti si lahko dajo duška in se prepustijo potapljaškim pustolovščinam in raziskovanju podmorskega sveta. Kdo ve, lahko boste na svojem potovanju po Kornatih srečali dobrega delfina (Tursiops truncatus) in redke morske želve!

 

Krka

Prav tako samo 25 km od Vodic se nahaja Narodni park Krka, kjer dominirajo prekrasni slapovi bistre reke Krke. Zahvaljujoč temu, da reka teče po globokem kanjonu, po poti udarja ob skale in ustvarja neverjetne slapove: Skradinski buk, Bilušiča buk, Rošnjak, Roški slap… Na reki Krki lahko uživate v plovbi z ladjico, tisti bolj drzni pa se lahko okušajo v raftingu. Ljubitelji bolj mirnega turizma si lahko izberejo sprehod po učni pešpoti, ki nudi informacije o rastlinskih in živalskih vrstah, ki so v Narodnem parku Krka našle svoj naravni življenjski prostor. Razen naravnih lepot pa ta park nudi tudi kulture in zgodovinske znamenitosti, kakor tudi sakralne objekte, ki jih je vredno obiskati. Lahko odidete v samostan sv. Arhangela, na otočku Visovcu pa obiščite frančiškanski samostan iz 15. stoletja.

 

Šibenik

V mestu Šibenik je veliko zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Glede na to da se nahaja samo 11 km od Vodic, je idealna destinacija za kratek družinski izlet. V mestnem jedru bo družinam z otroci zanimiv obisk Aquariumu, v katerem lahko spoznate življenje jadranskega podmorskega sveta. V centru mesta si oglejte katedralo sv. Jakoba in Muzej mesta Šibenik, ki se nahaja v njeni bližini, in poslušajte koncert ali poglejte razstavo pri štirih šibenskih vodnjakih. Šibenik je znan tudi po svojih štirih trdnjavah, ki so nekoč branile mesto pred Turki.

Nedaleč stran od Šibenika se nahaja Sokolski center, edini takšne vrste na Hrvaškem. Priporoča se družinam z otroci in ljubiteljem sokolov, ptic plenilk. V Sokolskem centru boste lahko od blizu videli sokole v letu in obiskali zavetišče za ptice.