Egész évben rendelkezésre álló „Srima Vodice“privát apartmanok

A „Srima Vodice“privát apartmanok békés környezetben helyezkednek el, ahonnan a tengerpart csupán pár lépésnyire van. A csendes környéknek és a gyermekbarát strandoknak köszönhetően a családi nyaralás ideális helyszíne. A közelben található számos strand közül a legérdekesebb a homokos „Plava plaža“ („Kék part“), ahol vízibicikli és kajak is bérelhető, illetve egyéb sportok kipróbálására is van lehetőség, legyen az strandröplabda, foci vagy kosárlabda. Apartmanjainktól nem messze található a Srima strand, amely a közelmúltban készült el és elnyerte a nemzetközi Kék Zászló elismerést. A strandra látogatókat kiépített sétány fogadja, a mozgáskorlátozottak számára pedig a part teljes mértékben akadálymentesített: a vízbejutást számukra a kifejezetten erre a célre épült rámpa teszi lehetővé. Tust, WC-t, padokat is találunk az éjszaka is kivilágított strandon. Ha pedig egy kis felüdülésre vágyunk, a közeli kávézóban egy ital mellett ezt is megtehetjük. A gyerekeket homokos part várja, a felnőttek kedvükre napozhatnak az erre a célra kiépített részen, de a közeli fenyőerdő árnyékában is hűsölhetnek, ha éppen úgy tartja kedvük. A tenger vize a strandon rendkívül tiszta, a partot pedig a mindennap megjelenő városi takarító szolgálat tartja tisztán. A strandról szép kilátás nyílik Vodice-re, Zlarin és Prvić szigetére. Ha felejthetetlen nyaralásra vágyik, a vodicei strandokat ne hagyja ki!

Erről az élményről akkor sem kell lemondania, ha nem nyáron látogat el hozzánk: apartmanjaink egész évben nyitott kapukkal várják Önt. Szállást akár tavasszal is foglalhat, ez az időszak különösen szép az idelátogatók számára, mivel minden évben március végén itt kerül megrendezésre a tavaszköszöntő kerékpártúra és – verseny. Húsvét alkalmával rendezik meg a vitorlásregattát a jahttulajdonosok és vitorlássport-kedvelők nagy örömére. A tavaszi vodicei látogatás azonban más meglepetéseket is tartogat a turisták számára: a húsvét megünneplésének részeként a helyi fiatal férfiak jelmezt öltenek és a Krisztus szenvedéseit végigkísérő római katonák bőrébe bújnak. Húsvéthétfőn a vodicei idegenforgalmi egyesület reggelit szervez a szabadban, ahol a vendégeknek lehetősége nyílik olyan finomságokat is megkóstolni mint a „fritula“ (édes fánkgolyók) vagy „kroštula“ (a magyar csörögefánkhoz hasonlító édesség).

Vodicében a gasztronómiai kínálatra sem lehet panasz, az éjszakai életről nem is beszélve: számos étterem, fogadó és pizzéria várja az éhes idelátogatókat. A nyári szezonban (és azon kívül is) szívesen állunk vendégeink rendelkezésére, amennyiben tanácsra lenne szükségük, melyik fogadóban kóstolhatják meg a legízletesebb hagyományos dalmát ételkülönlegességeket. Ha azonban előnyben részesítik az otthoni főzés hangulatát, az sem jelent problémát, hiszen apartmanjaink egytől-egyig jól felszerelt konyhával rendelkeznek.

 

 

Rugalmasság nyaralás közben is

Amennyiben nálunk pihen, idejét szabadon, rugalmasan oszthatja be. Ha Ön előnyben részesíti az otthon kényelmét és szívesen rendelkezik saját idejével, a Srima privát apartmanban nem fog csalódni. Amennyiben szívesen látogatná meg a közelben elhelyezkedő Šibenik városát, ideális szálláshelyet biztosítunk apartmanjainkban az Ön számára. A nálunk nyaraló családok több egynapos kirándulás közül is váalszthatnak, az úticél kiválasztásában szívesen állunk vendégeink rendelkezésére, ha igényt tartanak rá. A közelben fekszik a Krk és a Kornati Nemzeti Park illetve a Vransko-tó is.

A kirándulásból visszatérve az apartmanba, rövid pihenő után Šibenik felfedezését javasoljuk. Ne higgyük azonban, hogy Srima városa nem szolgál érdekes látnivalókkal: mivel a település már a középkorban is létezett, számos régészeti emlék maradt az utókorra. Ilyen például a „Gospa Srmiska“ templom vagy a VI. században élpült ókeresztény bazilika.

Srima település távol fekszik a város zajátol és a kedvelt tengermenti turistacélpontokra jellemző tömegtől, így egyszerre lehet részünk nyugodt pihenésben és önfeledt nyári szórakozásban. A napot Srimában csendesen tölthetik vendégeink a tengerparton, este pedig a szórakozni vágyók Vodicében kapcsolódhatnak ki. Mivel a helyi lakosok nagy része elsősorban halászattal, olajbogyó – és szőlőtermesztéssel foglalkozik, vendégeink biztosak lehetnek benne, hogy srimai apartmanunkban nyugodt éjszakákat tölthetnek el.

Vodica – tökéletes úticél az aktív családi nyaralás kedvelői számára

Ha ellátogat Vodicébe, amelynek közvetlen közelében találhatók az Adria Mare apartmanok is, le fogja Önt nyűgözni a festői táj szépsége, a homokos strandok és a gazdag kulturális, gasztronómiai kínálat, miközben a szórakozásról sem kell lemondania. Apartmanjaink Srimában találhatók, csupán három km-re Vodicétől. Srimából Vodicébe gyalog is eljuthat a part mentén sétálva. Az apartmanok közvetlenül a tengerpart mentén helyezkednek el a Šibeniktől 10 km-nyire meghúzódó öbölben. Vodice rendkívül kedvelt célpont azon turisták körében, akik családi nyaralásukat a šibeniki-knini megyében szeretnék eltölteni. Népszerűségét homokos partjainak köszönheti, amelyet vendégeink előnyben részesítenek Horvátország más köves, kavicsos strandjaival szemben. Aktív pihenést kereső vendégeink számára több úticéljavaslattal is szolgálhatunk.

Vodice büszkén viseli az ún. „idegenforgalmi virág“ kitüntetést, amelyet széles turisztikai kínálatának köszönhetően érdemelt ki. Azok a vendégeink, akiket érdekelnek a történelmi emlékek, biztosan szívesen ellátogatnak majd a Szent Kereszt templomba, ahol megcsodálhatják a régi, romantika jegyeit mutató szenteltvíz tartót vagy a másik hasonló templomot és különleges haranglábát. A Szent Kereszt templomban gyakran kerülnek megrendezésre kortárs művészeti kiállítások, így a modern kultúra kedvelői is találnak kedvükre való elfoglaltságot. A város egyik nevezetessége a Čorićev torony, melynek udvarában számos alkalommal rendeznek filmvetítéseket. Vodica városában még egy öreg templom áll, amelyet érdemes megtekinteni: Szent Prorok temploma, ahol évente mindössze egy alkalommal tartanak misét. A templomok mellett Vodicában és környékén még számos régészeti lelőhely található. Ezek közül egy Sirmában van, éppen ott ahol az Adria Mare apartmanok is. A látogatók itt megtekinhetik a koraközépkorból ránk maradt ún. Ikerbazilika maradványait.

Azoknak sem fog csalódást okozni Vodice és környéke, akik mégis inkább kalandokra vágynának. Mindenki talál itt fogára valót: búvárkodást, motorcsónakon való száguldást, éjszakai, az előzőknél nyugalmasabb és a szigetvilág megtekintését lehetővé tevő vitorlázást is kínál a város és környéke. A motorozás szerelmesei júniusban részt vehetnek a Vodicában megrendezésre kerülő motorostalálkozón.

Az éjszakai élet Vodicában különösen élénk. A minden éjjel nyitva tartó éjszakai klubok és bárok mellett, évente egy alkalommal részt vehetnek az idelátogatók a felejthetetlen Vodicai fesztiválon. Minden évben augusztus 4-én a város újjáéled a hatalmas bulinak köszönhetően, ahol a zene mellett az ételben és italban is örömüket lelhetik a résztvevők, majd az estét tűzijáték koronázza meg. Minden júniusban itt rendezik meg a CMC zenei fesztivált is, ahol a a horvát zenei élet legnagyobb csillagai lépnek fel. A Vodice nyújtotta gazdag kínálat mellett az Adria Mare apartmanok vendégei választhatják az otthon kényelmét is: kedvükre főzhetnek az apartmanokban található konyhában.