U Vodicama i okolici dostupne su vam brojne sportske i rekreacijske aktivnosti, od kojih izdvajamo najzanimljivije:

Rent a bike

Grad Vodice i njegovu okolicu možete upoznati pješice, no zašto ne i biciklom? Vodičke tvrtke nude najam bicikala po povoljnom cijenama, pa svatko željan razgledavanja prirode na dva kotača, može lako unajmiti sportski bicikl – za cijeli dan ili za samo nekoliko sati – kako vam odgovara.

Rent a boat

Ukoliko posjedujete dozvolu za upravljanje brodom, u Vodicama možete unajmiti brod i upustiti se u avanturu plovidbe Jadranskim morem po svojoj želji i planu. Na raspolaganju su vam različiti tipovi plovila – od brzih glisera za jurnjavu pučinom do čamaca za mirniju ili romantičnu plovidbu. Za morska vozila jačine do 5 ks nije vam potrebna dozvola. Ako želite sunčanje na otvorenom moru, unajmite gliser sa sunčalištem na pramcu.

Tenis

Aktivan odmor pružit će najviše dobrobiti vašem tijelu i duhu, stoga preporučujemo da u svoje ljetovanje uključite i sport. Ukoliko volite tenis, obradovat će vas činjenica da Vodice raspolažu s tri teniska igrališta na kojima možete isprobati svoj talent ili pak vježbati već postojeću vještinu. Dva tenis-igrališta nalaze se unutar hotelskoga kompleksa Olympia, gdje možete unajmiti trenera i dogovoriti školu tenisa.

Biciklističke staze

Strastveni biciklisti koji ni na ljetovanju ne žele propustiti vožnju svojim omiljenim prijevoznim sredstvom mogu odabrati nekoliko trasa za svoje bicikliranje. Brdski biciklizam možete prakticirati na brdu Okit koje okružuje Vodice. Tamo možete uživati u mirisima mediteranske prirode vozeći se kroz grmlje. No za malo laganiju vožnju odaberite staze uz obalu.

Ronjenje

Upoznajte bogato dno Jadranskoga mora i odaberite Vodice kao svoju lokaciju za ronjenje. Ovdje ćete pronaći poznate podmorne arheološke ostatke, takozvano groblje brodova. U podmorju ćete imati prilike diviti se koraljima, ribama, ostrigama i drugim stanovnicima jadranskoga dna. U Vodicama se nalazi par ronilačkih centara u kojima možete dobiti dozvolu za ronjenje i unajmiti ronilačka odijela, a nude i tečajeve ronjenja.

Parasailing

Nedostaje li vam adrenalina, u Vodicama ćete vrlo lako primiti dozu koja vam je potrebna. Ako još niste isprobali ovu vrstu zabave, znajte da će vas let iznad mora oduševiti. Možete “letjeti” u paru ili utroje po 15 minuta ili pola sata. Potražite uslugu parasailinga na Plavoj plaži u Vodicama.

Jet-ski

Za nezaboravne uspomene na Vodice, odaberite jet-ski koji vam omogućuje da sami posjetite otočiće ili nacionalne parkove na Jadranu. Uputite se u avanturu sami ili s dvoje odnosno troje prijatelja te na nekoliko sati unajmite motor za dinamičnu plovidbu morem. Za početnike u jet-skiju moguća je obuka, ali i jet-ski safari uz pratnju vozača.

Big Game Fishing

Volite li lov na velike ribe, u Vodicama se možete prepustiti iskustvu ribarenja. Možda upecate morskog psa, sabljarku ili veliku tunu. Zanimljivije od pecanja s obale je ono koje možete prakticirati na brodu. Za jednu i drugu vrstu potrebna je dozvola koju možete nabaviti u sportskom ribolovnom klubu Mali porat u Vodicama. Ako vam se više sviđa lov na male ribe, odaberite manje zahtjevan rekreacijski ribolov.

Bungee Jumping

Neustrašivi turisti željni lude zabave i izazova mogu isprobati bungee jumping na Šibenskom mostu. Samo nekoliko kilometara od Vodica čeka vas uzbudljivi skok, koji može biti i snimljen videokamerom ako poželite. Pobijedite strah i prepustite se nezaboravnom skoku.