V Vodicah in okolici so vam na voljo številne športne in rekreacijske aktivnosti, od katerih izdvajamo najbolj zanimive:

Rent a bike

Mesto Vodice in njegovo okolico lahko spoznate peš, toda zakaj ne tudi s kolesom? Podjetja iz Vodic nudijo najem koles po ugodnih cenah, zato lahko vsak, ki si želi razgledati naravo na dveh kolesih, najame športno kolo – na celi dan ali samo na nekaj ur – kakor vam ustreza.

Rent a boat

Če posedujete dovoljenje za upravljanje s čolnom, lahko v Vodicah najamete čoln in se prepustite v avanturo plovbe po Jadranskem morju, kakor vam ustreza. Na voljo so vam različni tipi plovil – od hitrih gliserjev za drvenje na odprtem morju do čolnov za mirno in romantično plovbo. Za morska vozila moči do 5ks ni potrebno dovoljenje. Če se želite sončiti na odprtem morju, najemite gliser s palubo za sončenje.

Tenis

Aktiven dopust bo nudil največ dobrobiti vašemu telesu in duhu, zato priporočamo, da v svoje letovanje vključite tudi šport. Če imate radi tenis, vas bo razveselilo dejstvo, da Vodice razpolagajo s tremi teniškimi igrišči, na katerih lahko poskusite svoj talent ali pač trenirate že obstoječo veščino. Dve teniški igrišči se nahajata znotraj hotelskega kompleksa Olympia, kjer lahko najamete trenerja in se dogovorite za šolo tenisa.

Kolesarske steze

Strastni kolesarji, ki na letovanje ne želijo oditi brez svojega priljubljenega prevoznega sredstva, lahko izbirajo med nekaj stezami za kolesarjenje. Gorsko kolesarjenje lahko prakticirate na hribu Okit, ki obkroža Vodice. Tam lahko vozeč se skozi grmovja uživate v vonjavah mediteranske narave. Za lažjo vožnjo izberite steze ob obali.

Potapljanje

Spoznajte bogato dno Jadranskega morja in izberite Vodice za svojo potapljaško lokacijo. Tu boste lahko našli znane podmorske arheološke ostanke, tako imenovano ladijsko pokopališče. V podmorskem svetu vas bodo navdušile korale, ribe, ostrige in drugi prebivalci jadranskega dna. V Vodicah se nahaja par potapljaških centrov, v katerih lahko dobite dovoljenje za potapljanje in najamete potapljaško obleko, nudijo pa tudi tečaje potapljanja.

Parasailing

Če pogrešate adrenalin, potem boste v Vodicah zlahka prejeli dozo, ki vam je potrebna. Če še niste poskušali to vrsto zabave, vedite, da vas bo let nad morjem navdušil. Lahko »letite« v paru ali v troje po 15 minut ali pol ure. Poiščite storitev parasailing na Plavi plaži v Vodicah.

Jet-ski

Za nepozabne spomine na Vodice, izberite jet-ski, ki vam omogoča, da sami obiščete otočke in narodne parke na Jadranu. Zaplujte v avanturo sami ali z dvema ali tremi prijatelji in na nekaj ur najemite motor za dinamično plovbo po morju. Za začetnike je v jet-skiju možen tečaj, pa tudi jet-ski safari v spremstvu voznika.

Big Game Fishing

Če radi lovite velike ribe, potem se lahko v Vodicah prepustite izkušnji ribištva. Morda ulovite morskega psa, sabljarico ali veliko tuno. Še bolj zanimivo od lovljenja iz obale je tisto, ki ga lahko prakticirate na čolnu. Za eno in drugo vrsto aktivnosti potrebujete dovoljenje, ki ga lahko dobite v športnem ribiškem klubu Mali porat v Vodicah. Če radi lovite male ribe, izberite manj zahteven rekreacijski ribolov.

Bungee Jumping

Tisti bolj hrabri turisti, ki so željni nore zabave in izzivov, lahko poskusijo bungee jumping na Šibenskem mostu. Samo nekaj kilometrov od Vodic vas čaka vznemirljiv skok, ki je lahko, če se za to odločite, posnet z videokamero. Premagajte strah in se prepustite nepozabnemu skoku.